Verenigings info

 
 
Tav 80 is een atletiek en trim vereniging voor jong en oud waarbij het plezier in de sport voorop staat. Tav probeert sport te bieden op een manier die voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk is.
Op het moment bestaat de club uit 130 volwassen leden en 35 jeugdleden. Er wordt getraind op de cintelbaan, op sportpark De Kogge in 't Veld. Twee keer per jaar worden door Tav trimlopen georganiseerd.
 
Het ontstaan
 
De jaren tachtig. Elke zaterdag of zondag liep een groepje Veldtemmers langs het strand of in de duinen. Hierbij was ook de heer Keesom.
Keesom belde de heer Spaansen op met de vraag: heb jij zin om een paar mensen bij elkaar te trommelen en eens te polsen of er meer mensen behoefte hebben aan een trimclub? Keesom wilde dan wel gaan trainen.
 
En zo geschiedde.
 
De topatleet Keesom trainde prima. Op een dag kwam Ria Groen kijken. Het bloed kroop waar het niet gaan kon en zij bood aan om de trainingen voor de dames op zich te nemen. Zo waren we als beginnende trimclub zeer ingenomen met twee bekende regionale atleten.
Op maandagavond 1 september 1980 kwamen ruim vijftig mensen bijeen in de kantine van sportpark De kogge. Doel van deze avond was om te komen tot de oprichting van een trim- en atletiekvereniging in 't Veld en Zijdewind en omgeving.
 
Om acht uur heette Spaansen iedereen van harte welkom, waaronder de heer Zomerdijk als afgevaardigde van de VZV voetbal en de heren J. Jong en W. Jong als afgevaardigden van het bestuur van De kogge.
Er werd een bestuur gekozen uit de heer B. Spaansen als voorzitter, de heer J. Van Duivenvoorde als secretaris, mevrouw E. Wijnker-Bruin als penningmeester, en mevrouw T. van der Kroon-Mol en mevrouw Jong-Blauw als bestuursleden. Na de bestuursverkiezing werd aan de leden gevraagd om een naam te bedenken voor de trimclub. Na stemming werd besloten om de naam Trim- en atletiekvereniging 1980 af te korten tot Tav ‘80. De contributie werd gesteld op 12,50 gulden voor de jeugd en 25 gulden voor de senioren. Voorlopig mochten wij gebruik maken van het B-veld op het sportpark, de kleedkamers en de douches.
 
Maandag 1 september 1980, Tav '80 was een feit.
 
 
Veranderingen
 
Sinds die tijd is er veel veranderd. Op 28 maart 1981 hebben we met veel leden de schelpenbaan aangelegd.
Dit werd mede mogelijk gemaakt door de firma's K. van der Geest en Goudsblom met hun groot materieel.
Op 11 december 1982 werd er, in de regen, vijfhonderd meter kabel aangelegd en werden er twintig lichtmasten geplaatst. Zo had Tav '80 aan het eind van die dag een verlichte schelpenbaan en kon er in de winter ook op de baan worden getraind.
Sinds 1984 bestaat ook de woensdagochtend loopgroep, alleen voor vrouwen.
Zij lopen wekelijks voor hun conditie, maar ook voor de gezelligheid. Jaarlijks plakken zij er nog eens een gezellige fietsdag aan vast.
In februari en maart 1987 werd het clubgebouw gebouwd: sleuven graven, beton storten, stellen, metselen, timmeren, dakbedekken, electra aanleggen, voegen, schilderen en het geheel bestraten. Op 10 april 1987 overhandigde B. Spaansen de sleutel aan Jan Keesom. Het clubgebouw werd officieel geopend. In 1988 verwelkomde Tav '80 haar 150e lid: Elly Buter uit Lutjewinkel.
 
 
Nu is TAV een vereniging voor iedereen die wil hardlopen op zijn eigen niveau en waar plezier voorop staat.
TAV beschikt over een levendige jeugd afdeling die op donderdag een gevarieerd programma biedt.
De vereniging heeft ca 130 volwassen leden en ca 30 jeugdleden. Jeugd is welkom vanaf 8 jaar.
 
Trainingen
 
 
De trainingen vinden plaats op sportpark De Kogge, Rijdersstraat 112, 1735 GG in ´t Veld (Noord-Holland). De trimbaan bevindt zich achterin het sportpark. Kijk op kaart.nl, routenet.nl of www.9292ov.nl (voor openbaar vervoer) voor een routebeschrijving.
Trainingstijden:
Dinsdag en donderdag van 19.45-21.00 Dames en heren
Woensdag van 9.00 - 10.00   Dames 
Donderdag van 18.45-19.45  Jeugd 
 

 

Ben je nog geen lid ? Dan wordt het hoog tijd eens een proeftraining mee te lopen !
En dat kan vrij simpel door je in te schrijven voor één van onze trimclinics. Kijk voor data van deze trimclinics onder de rubriek "trimclinics"
Je kunt ook altijd kennis maken door een paar keer vrijblijvend de trainingen te bezoeken