Kermiscross Zijdewind

Kermiscross TAV’80 Zijdewind

Op de tweede zaterdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Kermiscross van TAV´80 plaats. Omdat we gebruik maken van het beroemde mountainbike parcours van Zijdewind is de cross uniek en de leukste van Noord Holland! De reacties van de deelnemers van de afgelopen edities zijn positief.

Heb jij deze versie van de Kermis Cross alobeerd? Zorg dat je er bij bent!

 

Er is een verfrissende, uitdagende en afwisselende route uitgezet door vele vrijwilligers. De ondergronden waarover gelopen wordt variëren van asfalt, zand, pontons over het water tot gras.

En voor het echte "Kermisgevoel" starten en finishen we elk jaar weer bij de Kermistent aan de Zandweg!  

 

De afstanden voor de Cross zijn 4 of8 km. Er zijn leuke prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door onze vele sponsoren. Sinds 2015 hebben we een prijs voor het aanstormend talent ingesteld. Daarom zien we graag ook de jongeren (ouder dan 12 jaar) aan de start verschijnen. De prijsuitreiking volgt direct na de loop in de Kermistent. Voor iedereen is er een herinnering aan deze loop te verkrijgen bij de finish.

 

 

ATB én hardlopen voor combiklassement

 

Op zaterdag 9 september hardlopen, op zondag 10 september met de ATB over hetzelfde parcours in Zijdewind. Sinds 2022 bestaat de mogelijkheid om mee te doen voor het duo/combiklassement.

Je kunt, individueel of als duo meedoen aan zowel de Kermiscross van TAV’80 op zaterdag als de ATB-wedstrijd op zondag.

Van de dubbeldeelnemers wordt aan apart klassement opgemaakt. Daarbij worden de deelnemers vanzelfsprekend ook in hun eigen categorie van zowel het loop- als het ATB-klassement geplaatst.

Wie mee wil doen voor het duo/combiklassement, moet zich inschrijven voor zowel de Kermiscross www.tav80.nl als de ATB https://www.atbzijdewind.nl/inschrijven 

Dubbeldeelnemers krijgen korting bij de loopwedstrijd.

 

Kortom, we zien je graag in Zijdewind!

 

De trimloop voor de jeugd (jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar) start tevens bij de kermistent. Het parcours gaat over de Zandweg/ Havenstraat en weer terug. Er kunnen afstanden gelopen worden van 500 m tot 1 km afhankelijk van de leeftijd. De jeugd heeft altijd prijs!

 

De start tijden:

Inschrijven volwassen alleen online/ Start Volwassenen 14:00 uur

Inschrijven jeugd vanaf 14.05 uur in de kermistent / Start Jeugd vanaf 15:00 uur

 

Inschrijfgeld:

Jeugd: € 3,-- /afstanden 500 m tot 1 km.

Volwassen € 10,-- / afstanden 4 km of 8 km

Combi/duo met ATB (zaterdag lopen, zondag fietsen) € 7,50 voor het onderdeel lopen. Let op: ook inschrijven bij ATB voor zondag.

 

We rekenen op een groot deelnemersveld.